Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kim Anderzon död! | Nya Melodifestivalregler skapar svåra problem »

Özz Nüjens show överraskar positivt!
Stafrin | 02 November, 2014 00:48
Jag avslutade just att titta på komikern Özz Nüjens show "Statsminister Özz Nüjen" och blev mycket överraskad. Jag har aldrig varit ett sånt stort fan av denne komiker utan sett honom som lite väl tramsig allt för ofta. Men i denna show iklär han sig rollen som en statsministerkandidat, den första muslimske statsministerkandidaten. Han visar både upp svenskarnas mentalitet på ett träffsäkersätt, sågar våra nuvarande partier och partiledare och berättar komiska insitenter ur sitt liv.

Men framför allt är showen en uppvisning i medmänsklighet och rasistmotstånd. Hans ord om alla människors lika värde är väldigt sanna och tänkvärda. Stundtals är showen lite gapig och överspelad, men ändå så kommer budskapet fram, detta med ett leende och med rolig humor på rätta stället, och det är det viktigaste. Så min rekommendation är att se denna show och tänka efter på hur vi människor behandlar varandra.

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage