Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« 40 år - fortfarande hungrig, men vuxen | Inget efter Fas 3 - och tiden går... »

Vem vinner på DVD-utvecklingen?
Stafrin | 07 November, 2014 10:53
DVD-försäljningen har minskat med 21 % till förmån för strömmande tjänster. Konstigt, jag trodde det var normalt att betala nästan 200 kronor för en film som man ser en gång och sen låter den ligga några år innan man kanske ser om den. Där har filmindustrin till och med mer att lära än skivbranschen.

Sen kan man förstås diskutera att åter är det internet som skåpar ut allt som används i den verkliga världen. Allt vi gör ska göras via nätet vilket gör att det blir en än mer klassklyfta mellan de som inte vill ha strömmande genom nätet, de som inte använder internet knappt alls eller de som inte har råd med all den nyaste tekniken nu i kristider mot de som sitter och hänger med i alla nya tekniska erövringar. Jag vet, jag låter så gammalmodig så hälften vore nog, men jag är van och står för det. Vi får ju inte glömma att en anpassning till allt detta kräver allt mer ny teknisk utrustning, inte minst inom TV och film om man ska få den perfekta bildupplevelsen, och den är ju inte gratis direkt. Så frågan är vem som är mest förlorare, vi som måste skaffa allt nytt hela tiden för att hänga med och kunna njuta av det nya fullt ut eller filmbranschen som likt skivbranschen måste ta multum för saker som används i liten utsträckning per gång. Och vem är vinnaren?

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage