Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vem vinner på DVD-utvecklingen? | Hedersvärt av GA-kyrkan »

Inget efter Fas 3 - och tiden går...
Stafrin | 09 November, 2014 20:23
Under 1998 gick jag på ett projekt som kallades Arbetslösas Hus. Det var en arbetsmarknadsåtgärd där man hade en massa olika aktiviteter som man gjorde åt folk och man vad då anställd som det som då hette ALU-arbetare. ALU var alltså ännu ett av de stora epokgörande genidrag i arbetsmarknadspolitikens härnkontor. Jag vet, en liten gnutta ironi kanske infann sig. Detta projekt hade funnits några år och jag sände radio där. Under hösten så började Arbetsförmedlingen att svälta ihjäl Arbetslösas hus genom att inte skicka några fler dit och i november lades föreningen ner. Men någon ny åtgärd hade inte kommit utan dom arbetslösa sattes på barbacke tills man kommit på något nytt kafferastsprojekt.

Lite samma känsla får jag idag när jag läser om regeringens nerläggande av FAS 3. Ja, jag vet, jag borde dansa ursinnigt och skrika och jubla av total eufori och lycka. Jag har väntat på den här dagen sen denna blogg startade och jag tycker verkligen att regeringen gör rätt som tar det beslutet! Fas 3 måste vara en av dom sämsta idéerna en regering i modern tid har tänkt ut och jag antar att den kommer att vara saknad av ingen! In med skiten i politikens "Hall Of Shame"! Vad jag däremot inte gillar är att regeringen dock inte har någon plan för vad man ska göra med dom arbetslösa som ska skrivas in där alternativt vars tid går ut på den plats man är. Likt Arbetslösas Hus 1998 står dom arbetslösa ånyo på bar backe till dess att man hittat på ett nytt mästerverk till projekt. Jag förstår när arbetsmarknadsminister Ylva Johansson säger att det tar tid att sysselsätta över 30000 arbetslösa på en gång, men någon plan kunde ha varit bra om man hade haft under valrörelsen, för arbetslösheten var ändå en av dom viktigaste frågorna under valrörelsen. Men det enda man tycktes veta var att Alliansens arbetsmarknadspolitik var dålig, inte vad alternativet var. Med andra ord gick man till val på en lika ogenomtänkt politik för dom arbetslösa som Alliansen gjorde vid dess regeringstillträde 2006.

Nu har regeringen precis tillträtt och jag vet att man inte har riktigt den makt man vill ha i och med att ett visst parti som börjar på S och slutar på "verigedemokraterna" sitter i vägen så jag ska ge Ylva Johansson och Stefan Löfvén lite tid att kunna bli varma i kläderna. Men klockan tickar dock på. Det går inte att vänta och tänka hur länge som helst. Tänk på det, socialdemokrater utifall ett nyval skulle komma innan man vet ordet av...

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage