Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Råd till lurad väderguru | Mindre samhällsprogram hotar public service »

Folket förlorarna i Pirate Bay-härvan
Stafrin | 21 Juni, 2006 13:20

Statssekreterare Dan Eliasson har nu erkänt att det förekommit hot om handelssanktioner för världshandelsorganisationen WTO, som ju USA redan kontrollerar, om inte Sverige ingrep mot fildelningssajten The Pirate Bay. Tydligen så har regeringen insett att försvarsställningen ”Vi-nekar-till-allt” inte håller längre och intar ställningen ”Men-försök-att-förstå”. Dock är det nu ännu fler som förstår mindre och, som Rapports politisk korrespondent K G Bergström säger, detta kan kosta socialdemokraterna många viktiga unga väljare och, framför allt, första gångs väljare. Men om man ser det hela till det stora så är ju inte det allvarligaste att Pirate Bay hotas. Det allvarligaste, som jag skrev i en spaning tidigare, att George W Bush kan vifta med lillfingret och världens länder måste buga sig. Som en blandning mellan hunnerledaren Attila och Kung Midas. Demokrati kallas det, tror jag. Och då är frågan; vill Sverige vara en del av USAs legionärsstab eller vill Sverige se till att världen blir en riktig demokrati, och vad jag förstår så vill Sverige vara legionärer till USA (ja, som om vi inte vore det redan sen urminnes tider tillbaka).
Justitieminister Thomas Bodström, som tidigare hävdat att han inte fick reda på det förrän han läste text-TV dagen efter razzian, försöker med alla medel att gömma sig bakom Dan Eliasson och sina närmaste män på utrikesdepartementet. Men det vore väldigt konstigt om inte Sveriges utrikesminister kände till ett hot om handelssaktioner mot landet och låter sina närmaste män sköta detta med fria händer. Han måste ha känt till om detta till slag.
Nu är han då anmäld till KU för ministerstyre av Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centern och Folkpartiet. Att MP och V anmäler är en sak, men nåt som irriterar mig i denna härva är att Bror Duktigs partier FP och C plötsligt ställer sig bakom som några sorts vita riddare. Det skriker väl inte lite att de försöker vinna väljare till valet på detta. Men om detta hade skett under en Alliansstyrd regering så är jag övertygad om att exakt samma sak hade hänt. Man ska inte kasta sten i glashus heter det, men när något glashus inte är byggt utan väljarna bara sett ritningarna till huset så går det bra att kasta och jag kommer bli grymt besviken om borgarna vinner på grund av en sak som de själva skulle ställa sig bakom, men inte vågar.
Jag tycker att det dock finns en ännu allvarligare sak än att Thomas Bodström gjort en dundertabbe i Sveriges namn. Det handlar nu om hur mycket ärenden och vilka ärenden som världen ska tvingas springa för att USA ska bli nöjd. För slår någon näven i bordet så kommer det väl att kallas för terrorism. Förlorarna, i alla lägen, kommer att bli vi normala människor.

/JS06


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage