Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ett originals recept till glädje | SD är inte demokrati för mig »

Den svarta fredagen är här
Stafrin | 29 November, 2014 00:46
"Black friday" har kommit till Sverige. Jag visste inte ens vad det var innan den här dagen började. Jag börjar bli lite små rädd för mig själv när så många nya företeelser i världen och på nätet helt passerar mig obemärkt förbi. "Black friday" är alltså amerikanarnas "Mellandagsrea" som kommer dagen efter "Thanksgiving" då affärerna är rea så man kan förbereda sig för julhandeln. Varför den går under namnet "BLACK friday" vete gudarna, eftersom det låter mer som en börskrasch på Wall Street än en glad affärsdag.

Efter att ha haft succé med detta på nätet så har flera affärer i Sverige börjat ha "Black friday" även i affärerna. Vi har ibland skämtat och sagt att när vi nu har tagit efter Halloween i Sverige så tar det säkert inte lång tid innan vi plankar "Thanksgiving" också, men självklart... det är köpmännen som styr våra trender och där givetvis "Black friday" en mycket mer lönsam dag att plocka över. Så räkna med att inom fem år så är "Black friday" ett vanligt begrepp även i Sverige i slutet av november, för Sverige är numera landet som inte kan skapa några egna traditioner utan måste titta avundsjukt på alla andra länder och göra som dom. Fast om vi kastar oss efter reasaker denna dag eller bara tar en kölapp och väntar på vår tur återstår att se. Vem vet, då kanske vi kan göra vår egen version i alla fall. Folköl och norrländska dammsugare med cowboyhatt och tighta jeans.

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage