Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Den svarta fredagen är här | Måste invandrardebatten vara precis överallt? »

SD är inte demokrati för mig
Stafrin | 03 December, 2014 11:51
Jag har nu hört oändigt massa gånger hur odemokratiska både Alliansen och den rödgröna röran är som vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna nu när dom blivit invalda i riksdagen. Men frågan är bara exakt hur demokratiska är SD när dom inte tycks acceptera Socialdemokraternas val av samarbetspartners eller att folket bevisligen valt i första hand en annan politik före deras i regeringsställning? Visst, att använda sin roll som vågmästare till att störta den regering som inte har ett, enligt dom, bra budget är deras demokratiska rättighet, men i min mening så är den förvanskad när den används till ren trams. Att socialdemokraterna har, enligt SD, gjort en dålig budget där skattehöjningar, höjd A-kassa eller dylikt är problemet är helt utan betydelse här. Den ska underkännas bara för att SD inte får igenom det enda dom tycks ha som politisk paroll, invandrarfrågan, samt att dom inte vill ha miljöpartiet som deras samarbetspartners. Detta kommer av ett parti som precis innan dom valdes in i riksdagen inte ens hade en egen vettigt uträknad budget för Sverige.

Jag skulle kunna rabbla än en gång att invandrarfrågan omöjligt enbart handla om siffror och hur många som finns och tas in. Det måste handla om människor och deras villkor, möjligheter och rättigheter också. Men det har jag redan tagit upp X antal gånger. Men frågan är hur mycket som krävs innan vi vaknar upp och inser hur farligt det är att ha partier i riksdagen som bevisligen inte har intresset att använda den demokratiska makt dom har till väsentligheter. Vi snackar trots allt om ett parti som kan gå ut på stan och filma när man slår ner folk, som inte ens har en närvarande partiledare när det blåser som hårdast, som kan ha hälften av sina medlemmar i rasistiska listor på facebooksidor och som inte tycks ha nåt intresse av att framföra någon annan politik än en enda, invandrarfrågan, men som trots det ökar sina sympatisörer. Då blir jag mörkrädd! Ett normalt parti med flera av dom referenserna hade troligen legat under spärren.

Nu har då Stefan Löfvén utlyst nyval i mars, vilket jag inte gillar. Att spela SD rakt i händerna och ge sig är inte rätt metod. Timingen må vara rätt smart, när Alliansen slickar såren efter valförlusten och moderaterna står utan partiledare, samt Kristdemokraterna åter ligger farligt nära spärren. Men faktum kvarstår, som Löfvén påpekar, den som tror att SD kommer att ge sig för att vi har nyval där eventuellt Alliansen vinner tror fel. SD kommer att underkänna budget efter budget till dess att någon regering viftar med vita flaggan och ger sig för deras spelregler. Och DET är inte demokrati för mig!

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage