Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« SD är inte demokrati för mig | Märklig diskussion kring Band Aid 30 »

Måste invandrardebatten vara precis överallt?
Stafrin | 10 December, 2014 10:42
Varenda gång man ska titta på ett Youtube klipp med något av följande saker:
- En stand-up-komiker som driver med rasister eller talar om Sverigedemokraternas politik
- Någon som är känd för att ha lite... tveksamma åsikter ibland, som Bert Karlsson
- En invandrare eller en andra/tredje generationens invandrare som gör något mindre smart (oavsett vad) i videon
- En musikvideo med en artist som försöker visa sin åsikt i vissa ämnen
- Vissa kändisar som är kända för att ta diskussionen
- Sketcher om hur Sverige och svenskar är
- Ibland till och med en invandrad eller adopterad person i över huvudtaget

Ja, ni förstår bilden, men när hittar på ett klipp med dessa saker idag så måste det tydligen ALLTID förekomma en mindre samhällsdebatt i alla kommentarsfält. Det är Sverigedemokrater/sympatisörer av det partiets politik som ser sin chans till att håna eller sprida sina åsikter vilket förstås följs av kritik och motkommentarer och sen är ordkriget igång om saker som ibland inte alls har med händelsen i klippet att göra. Det går inte idag att bara titta på ett klipp och låta sig bli underhållen av det man valde att titta på klippet för och sen gå vidare. Är där någon som kan komma att bli ett eventuellt offer eller en sympatisör av en invandrarpolitik från något parti så måste man tydligen utrycka det till varje pris.

Yttrandefriheten är en underbar sak, men den kanske inte behöver utnyttjas till varenda liten sak utan ibland kanske det är bäst att bara njuta av en sak för den sakens skull. Allt som syns i någon form behöver inte bli en politisk diskussion om invandrarpolitik. Det är som att invandrardiskussionen är så hätsk idag att den måste förekomma på exakt alla ställen, även där målet egentligen bara är ett roa sig en stund. Om vi kanske sänkte garden och släppte debatten ett tag och lät oss se detta klipp för vad det är och lät oss bli underhållna så kanske vi kan tina upp stämningen i det här landet människor emellan och, vem vet, där igenom få Sverigedemokraterna att framstå som ointressanta. Men framför allt så skäms man lite som människa när man inte ens kan titta på en sketch om svenskarna med Johan Glans och David Batra utan att folk ska hålla långa debatter i kommentarerna om Sveriges invandrarpolitik. För guds skull, det finns viktigare saker i livet än bara politik!

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage