Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Märklig diskussion kring Band Aid 30 | Det är skillnad på välgörenhet världen över... »

Är nye moderatledaren en elit?
Stafrin | 15 December, 2014 19:43
Anna Kinberg Batra, kanske vår näste statsminister om några månader, en kvinna som har en av Sveriges roligaste makar, tumme upp. Men också en kvinna som började sin karriär med att såga oss som bor på landsbygden och hävda att stockholmarna var smartare. Jag vet, hon har säkert fått äta upp det där många gånger och hon har sagt att hon ångrar det, vilket i och för sig inte betyder så mycket eftersom det är valtider. Men så heter det också, man får aldrig en andra chans att göra ett första bra intryck.

Men hon är också en statsministerkandidat som är med i Alexander Bards grupp av kändisar som ser sig överlägsnare än andra i en mailinggrupp kallad "Elit" och det är där jag är djupt tveksam till hennes duglighet som ledare för, framför allt, Sverige. Att moderaterna sen tidigare ser sig som en elit är ju inget nytt, men få har uttalat det eller visat det på ett sånt sätt. Jag tycker att Anna Kinberg Batra skulle gå ut och förklara sin ståndpunkt i denna lista och fråga innan hon går ut i någon sorts maktposition. Nu vet jag att Alexander Bard är piratpartist och inte moderat längre, än så länge, men ändå. Elitlistan var väldigt omdiskuterad för några år sen och den är knappast passande en ledare för ett demokratiskt land!

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage