Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Starkt gjort av kungen | Socialdemokraterna + Alliansen = ett nödvändigt ont »

En fröjdefull jul - inte för alla
Stafrin | 24 December, 2014 12:22
Juletid igen. För de flesta av oss en härlig tid, då vi njuter och myser till max, men jag tänkte luckra upp den illusionen ett ögonblick och föra en tanke till emigranterna som i Sundsvall finns i hamnen och GA-kyrkan, någon annanstans i andra städer. Ja, även andra hemlösa naturligtvis, men eftersom emigranterna är dom som är mest synliga tar jag dom som exempel. En av dom mest tragiska syner jag sett under året var när jag var i Stockholm i oktober och såg hur hemlösa kvinnor hade försökte göra det mysigt med slitna madrasser ett täcke och nåt ljus i nåt gatuhörn eller dylikt. Det var som att den tragiska verkligheten plötsligt slog mig i ansiktet, när man är så van med det lugna och normala liv man egentligen lever.

Här i Sundsvall är det ömsom svordomar, ömsom välmenande ord som sägs om dom som sitter utanför affärerna med en bössa i handen och säger något ohörbart för att få en slant. Men idag på julafton så ska dom förmodligen sitta där också, för dom vet att det kanske är största möjlighet till pengar den här dagen. Sen på julaftonskvällen går dom, som har en sån, tillbaka till sin husvagn medan vi tittar på Kalle Anka eller Karl-Bertil Jonsson. Så jag tycker vi skänker, likt nyss nämnde 14-åring, om inte annat en tanke till dessa människor, även i dessa dagar då Sverigedemokraterna går framåt. Med dessa jultankar önskar jag alla läsare en riktigt god och fröjdefull jul!

/JS14

Intressant?

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Mats | 01 Januari, 2015 20:29

Bra skrivit. Detta bör man kunna diskutera den 12 jan. Det är ngt för Hällan att ta tag i, kan jag tycka

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage