Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vi slipper i alla fall långväga trafikmeddelanden... | Handlar franska terrordådet bara om humor och demokrati? »

Ny Jönssonliga blir bara patetiskt
Stafrin | 15 Januari, 2015 17:09
Jag måste säga att svensk filmindustri är riktigt illa ute när man måste ta Jönssonligan, försöka göra om den med nya skådespelare och göra den seriös och helt ändra karaktärerna på rollfigurerna. Det går inte att skapa nåt helt nytt idag, det har vi sett på Hollywoods alla milljoner nya filmversioner på gamla TV-serier och filmverisoner av serietidningarnas superhjältar. Och James Bond är väl det största exemplet, som börjar om från början och hoppas att fansen har amnesi och har glömt att dom andra 100 filmerna finns. Men i Sverige har detta varit hyggligt förskonat ändå, tills nu. Visst, jag erkänner att jag gillar dom klassiska Jönssonligan-filmerna, men detta blir bara patetiskt! Dynamit-Harry är självmordsbenägen och Rocky, som i dom tre första originalfilmerna är ett klantigt fegt matvrak, är här en kvinnlig livsfarlig kassaskåpsexpert. Herre jösses!

Här näst väntar vi därmed på "Varuhuset" som en Colin Nutley-tragedi med Helena Bergström som Margaretha Öhman, "Göta Kanal" som en actionfilm i bästa Hamilton-stil med Mikael Persbrant som båtredare och här agent Andersson och den stora Guldbaggevinnaren, Åsa-Nisses senaste film i dramatolkning med titeln, "Åsa-Nisse - tillbaka till fucking Knoholt", med Lukas Moodysson som regissör och Thorsten Flink som Åsa-Nisse.
Gör nåt nytt som blir en modern klassiker och låt dom gamla filmerna få åldras med lite värdighet.

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage