Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Låt ICA-serien pensioneras med ICA-Stig! | Avlyssnat på second hand... »

Feministdebatt om ICA-Stig - ett löjets skimmer
Stafrin | 05 Februari, 2015 18:08
Jag beklagar avbrottet i bloggen, men jag har haft problem med mitt internet en tid. Men jag kände att jag bara måste fortsätta fundera över svenskarna och intellektet i samband med ICA-reklamen, nu när Loa Falkman tagit över som ICA-Stig. Går karriären så dåligt för Falkman? Melodifestivalen kanske vore ett bättre gig...

Men min fundering tog sig form när jag läste denna skrattretande krönika (http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/788484-loa) i Nyheter24 av Matilda Andersson, som ställer frågan om ICA-Stig måste vara "en vit gubbe". Snälla Matilda (och andra feminister som vågat ta upp megafonen), jag förstår att reklam har blivit lite av svenskarnas nya religion, men likväl så är ICA-Stig en fiktiv karaktär i en 2-minuters-film vars mål är att visa upp vilka varor det är rea på i ICA-butikerna. Att försöka göra detta till en FI-fråga eller debatt om kvinnans jämställdhet drar bara ett löjets skimmer över hela kvinnodebatten. Jag antar att såna här klavertramp gör den grå vardagen rolig, men snälla svenska folk, kan vi höja debattnivån i landet något, för världshälsans skull, innan folk i andra länder skrattar ihjäl sig åt oss.

/JS14

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage