Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skidhistorien upprepar sig i Falun | Melodifestivalfri i 13 år »

Människans boende - ett allt mindre problem...
Stafrin | 04 Mars, 2015 12:11
Jag blir lite brydd över hur människan ska leva i framtiden. Tydligen är det viktigt för folk att ha stora fina och dyra lägenheter, när nu man bygger enormt i städerna för bostadsrätter och man anser att hyresrätter är på väg ut. Frågan är bara, varför? Vad ska vi fylla dessa lägenheter med egentligen?

Det intressanta är detta: Nu när jag jobbar på second hand så hör jag att bokhyllan är på väg ut och boken är döende, eftersom folk läser e-böcker. Jag har hört nu till leda om skivbranschens död och filmbranschens problem. Hur allt färre ser på TV och hellre tittar på streamade play-tjänster. Det får mig att fundera på framtidens boende. Det behövs alltså inte några nya dyra lägenheter i innerstäderna. Allt människan i framtiden behöver är en 25 kvadrat meter etta med en kokvrå, liten garderob för kläder, säng och laptop. Man ska inte bevara något eller äga något fysiskt tydligen, alltså behövs inte mer för människan egentligen. Huruvida detta är en dystopi, ironi eller verklighet, om det verkligen är så vi vill leva och om det gör oss lyckligare som människor lämnar jag upp till var och ens fantasi och åsikter, men det är väl värt en fundering.

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage