Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Majblomman är tillbaka... eller? | Välkommen in i spelet, Ebba Busch Thor! »

Postkodmiljonären i Sundsvall - en märklig show
Stafrin | 19 April, 2015 21:26
Idag var det fest på stan. Postkodmiljonären var i Sundsvall, eftersom några i Bergeforsen hade vunnit. Jag har inget emot att man festar och har party på stan, men det här var en märklig och bisarr tillställning. Till och börja med så fick alla gratis skrikgula postkodmiljonärshalsdukar som alla glatt och hurtigt satte på sig för att stödja detta kommersiella PR-jippo som försegick. Kalla mig tråkig, men det gav mig en lätt illamående känsla. Masspsykos för ett lotteriprogram i TV, halleluja, halleluja!

Sen förstod jag att man måste vara bra galen i programmet och TV 4 för att stå ut med att stå i denna hög med människor så länge för att se omtagning på omtagning och denna helt osammanhängande show på den, för detta ändamål, uppsatta stora scenen (och, nej, jag gjorde inte det. Jag satt på en bänk längst bak vid Stadium och såg på storbildsskärmen). Plötsligt skulle något pojkband som varit med i Melodifestivalen framträda, bara för att sedan efteråt igen få höra en ny påa för bandet och låten dom just spelat, som man sen ska klippa ihop för TV. Det var lite som att höra på en ljudbok med CD-spelaren inställd på "random".

Programledaren Rickard Sjöberg själv pratade inte direkt med publiken alls när kamerorna inte gick, utan all kontakt med massan gick via TV-producenten, som likt en flåshurtig stand up-komiker gick runt och skämtade och skrek efter applåder. Sen ska jag inte förta den glädje som vinnarna kände för att ha vunnit mellan 1,7 miljoner till 5 miljoner kronor. Grattis till er och hoppas ni får glädje av pengarna! Men liveshowen i sig var en märklig tillställning som jag inte riktigt kan förstå hur man tänkte sig. TV lockar fram det märkliga hos folk...

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage