Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Överdrivna proportioner kring Tone | Dödsstraffet avskaffat på Filippinerna! »

Vi slipper ju i alla fall Elias och Franz...
Stafrin | 24 Juni, 2006 23:11

Människan har ett märkligt förhållande till idrott. Före fotbolls-VM så har vi chansen till VM-guld. Ja, vi är praktiskt taget redan världsmästare, enligt alla experter och journalister. När sen VM är över för Sveriges del så har jorden gått under och spelarna är snudd på landsföräddare. En syndabock ska fram. Till nästa VM då är vi världsmästare igen. Allvarligt talat, jag har inte sett en enda match i VM och bryr mig noll egentligen hur det går för Sverige, men om man bara spelar 0-0 mot ett lilleputtland som Trinidad, ägnar nästan all vaken tid till att med lupp analysera ett liten dispyt mellan två spelare, får endast 1-0 mot Paragay och knappt 2-2 mot England så är inte oddsen stora att man ska slå gigantiska Tyskland heller. Redan så har förbundskapten Lagerbäcks avgång krävts av Expressen. Syndabocken är funnen. Men som vanligt är det en helt annan sak att sitta i soffan och kräva en sak och sitta på bänken vid en match som förbundskapten och kräva nåt annat. Något som vi svenskar har väldigt svårt att tänka på, eller fotbollsfanet i överhuvudtaget.
Trots att mitt intresse för VM är rekordlågt så erkänner jag att jag gärna ser en av två vinnaralternativ. Antingen ett nytt Brasilienguld. Där är ett lag som har kul när de spelar och som gör det med stil. Eller så vill jag se en helt ny oväntad vinnare, ett land som aldrig förut haft en sucks chans att vinna. För är det bara jag som är döless på att samma lag är i finalerna varenda VM, Tyskland, Argentina, Italien etc etc?
Nå, det finns ju fördelar med Sveriges förlust idag. SIBA andas nog ut som slipper betala tillbaka sina pengar till kunderna. Och vi slipper snart höra Elias & Franz sjunga om Zlatan. Samt alla de 99 andra vattniga VM-låtarna detta år. Alltid nåt...

/JS06


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage