Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ett snörvligt och sjukt jubileum! | Fel låt vann den svenska finalen »

Moderaternas flyktingplan saknar logik
Stafrin | 10 Maj, 2015 21:46
Moderaterna försöker ivrigt att locka tillbaka dom väljare man förlorat till Sverigedemokraterna genom ett förslag där man föreslår tillfälliga uppehållstillstånd som ska bli permanenta först när flyktingen i fråga har fått jobb. Enligt Anna Kindberg-Batra har hon satt igång en utveckling för bättre integration, men fortfarande har hon inte tagit upp frågan med de som ska hjälpa flyktingarna att få jobb, det vill säga företagen. Hur flyktingar ska få jobb i Sverige framgår inte i den cyniska planen, som jag i överhuvudtaget inte ser någon logik i.

Jag känner flera invandrare som haft "tillfälliga uppehållstillstånd" och som inte får några jobb eftersom dom har ett tydligt utländskt namn och där arbetsförmedlingen inte lägger två strån i kors för att hjälpa till att ens få kontakt med en arbetsgivare. Borde inte detta förbättras först, för annars kan jag inte se alls hur förslaget ska förbättra integrationen? Snarare så gör det att andelen flyktingar som väntar på flyktingförläggningarna i många år på ett besked (lika med jobb, i detta fall) ökar drastiskt. När man ska lösa ett problem är det inte förbjudet att börja i rätt ända på det trassliga nystanet. Annars får man en Jimmie Åkesson som står vid sidan av och hejar på och säger: "Vi driver alliansen i rätt riktning!"
Är det bara jag som tycker att det sista är en lite skrämmande syn och tanke? Den stora trenden idag hos partierna är att försöka hålla Sverigedemokraterna på avstånd genom att försöka närma sig deras politik och ta småbitar av den och göra den till sin egen. Jag får inte ihop det alls...

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage