Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Underlig tankeverksamhet i stan | Svenskarnas märkliga nationaldagsfirande... »

Ge Löfvén en personlighetskonsult!
Stafrin | 04 Juni, 2015 17:17
Det är inte lätt att heta Stefan Löfvén just nu och försöka driva landet. Samtliga landets medier tävlar i att försöka hitta "Finn fem fel" på det han gör som statsminister. Det är som om de i överlag borgerliga massmedierna insåg att Alliansens jobbpolitik inte höll och man gav Löfvén en chans att rätta till det, och göra det med en i deras ögon godkänd högerpolitik, men när han nu ändå fattar diverse beslut som mer passar det mer vänsterinriktade väljarna (för det har faktiskt varit en del såna också) så är det bara att spy ut allt ont han har gjort och peka på opinionssiffrorna.

Politiken dock i all ära, men som vi vet så är det tyvärr inte det enda som i dagens samhälle styr ett land och jag tänkte titta lite utanför ramarna. Personlighet är lika mycket A och O numera. Det som är Löfvéns riktiga problem är att han, till skillnad mot hans företrädare som socialdemokratisk stadsminister, enligt mig inte har karisman, pondusen eller det lilla som förtrollar. Löfvén känns fortfarande som en vikarie eller tillfällig lösning, inte som en stark ledare. Han saknar Göran Perssons dominans, Ingvar Karlssons humor och vältalighet, Olof Palmes charm, Tage Erlanders pondus och kunskap och Per-Albin Hanssons folkhem.

Stefan Löfvén skulle, enligt min enkla mening, behöva en personlighetskonsult och mediatränare så han får sin egen folkliga stil som får honom att platsa in bland de andras gäng. Jag säger inte att jag skulle rösta mer på honom eller att jag är ett stort fan av alla de andra sosseledarna, men han skulle framstå mer som en landsfader än en bekymrad rektor för ett gäng bångstyriga elever.

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage