Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Svenskarnas märkliga nationaldagsfirande... | Min hyllning till Magnus Härenstam »

"Macarena" får mig att åldras
Stafrin | 11 Juni, 2015 18:54
Jag såg några lastbilar med nybakade studenter fara runt stan idag och jag fick en skrämmande ålderskänsla av det. Inte främst då att det i år är hela 23 år sen jag själv tog studenten, även om det är en skrämmande tanke i sig!

I en av lastbilarna spelades plötsligt Los Del Rios sommarplåga (med betoning på "plåga") "Macarena", låten som blev en dansfluga för ett par månader. Låten är från 1996 och det slog mig då att övervägande av dom här studenterna föddes det år som denna låt plågade oss. För mig kändes det fortfarande som om det var igår som folk viftade på armarna och skakade på rumpan medan jag höll för öronen. Då kände jag mig rätt åldersdigen. Och faktiskt, några av studenterna kunde dansen också!

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage