Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Det vanliga väderproblemet... | 50 Cents för lite... »

Är grekiska omröstningen för svår för oss?
Stafrin | 05 Juli, 2015 11:48
Den grekiska folkomröstningen är intressant, just för att den kastar det svenska politikerna i en helt ny dager. Grekerna ska alltså rösta om denna enkla lilla fråga:
"Bör utkastet till det avtal som lades fram av EU-kommissionen, Europeiska centralbanken och Internationella valutafonden vid eurogruppens möte den 25 juni, bestående av två delar som tillsammans utgör deras förslag, accepteras?"
Skulle vi i Sverige någonsin få rösta om en sådan sak, om situationen var sådan? Jämför det med politikerna här som till en början ansåg att frågan om huruvida vi borde gå med i EMU eller inte var för komplicerad för oss vanliga svenskar, för att inte tala om EU-fördraget där man rakt ut sa att "frågan är för svår för oss att rösta om". Det är tydligt att den grekiska regeringen har högre tankar om sitt folk än de svenska har haft om oss. Respekt, trots allt...

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage