Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« 50 Cents för lite... | Ge mig tillbaka min bussturlista! »

Stå på dig, Adam Tensta
Stafrin | 21 Juli, 2015 11:49
Kuppen på allas läppar plötsligt är Adam Tenstas protest mot att TV 4 hade en gäst som uttalat sig offentligt rasistiskt, Louise Andersson Bodin. Jag ska inte debattera hennes eventuella ord. Jag vet inte ens vem hon är och när jag googlade så verkade hon vara en bimbo som delar samma hjärncell som Kissie, Blondin-Bella och andra kändis-wannabes som hittat bloggen, tungan och Café Opera som sin väg till berömdhet. Så där, då har jag strösslat mina fördomar för idag, antar jag...

Däremot är Adam Tenstas protest intressant. Under en intervju på TV 4s morgonprogram, som han mer eller mindre accepterat bara för att skälla på TV 4-ledningen, så sa han sin kritik, att cheferna på TV 4 borde be om ursäkt för att ha "accepterat en rasist i TV" och reste sig sen och gick. Om Louise Andersson-Bodin är rasist eller inte tänker jag inte spekulera i eftersom jag inte engagerat mig alls i henne och det hon sagt. Men det intressanta är reaktionen på detta. 1998 så fick en universitetslektor sparken efter att hon tagit in en nazist som fick berätta om sina åsikter. Detta tyckte övervägande var helt rätt och jag nickade instämmande åt den saligen bortgångne komikern Lasse Eriksson som i "Snacka om nyheter" sa:
"Ska man låta massmördare få förklara sig nu också...?!"
Idag, 2015, så hade denna universitetslektor fått behålla jobbet, för främlingsfientliga åsikter anses som saker som måste komma fram, oavsett om det trampar invandrarna på tårna. Folk kritiserar Adam Tensta för att han stått upp mot rasism på ett sätt som är annorlunda. Missförstå mig inte, vi har demokrati och alla har rätt till sin åsikt, men andelen människor som står upp och säger emot och tar diskussionen med Sverigedemokraterna och med folk som väser ur sig främlingsfientliga ord om invandrare idag är allt för få. Är man rädd för att stämplas som vänsteranhängare eller som sympatisör med dom galna talibanerna i Afghanistan eller som förhindrare av demokratin, eller vad är det? Många är så rädd att stå upp mot rasism och främlingsfientlighet att den demokratiska rätten till åsikt är på väg att kvävas åt andra håller istället och det är en jättefara, en ännu större fara än någonsin. Därför är det bra att en artist som Adam Tensta på detta kontroversiella sätt, oavsett vad TV 4s motiv må ha varit, och visar vad han tycker om dagens samhällsklimat i ämnet och att han tar avstånd från det. Att det sen finns diverse kritiker som inte klarar av att läsa mellan raderna och se vad det egentligen handlar om är en annan sak. Så stå på dig Adam Tensta! Det du gör är viktigt och jag hoppas att det motiverar fler att debattera mot den vurm för främlingsfientlighet som finns, inte bara i Sverige utan hela världen!

/JS15

Intressant?

 #
User Comments
Frihet [Reply]
Gunilla | 24 Juli, 2015 21:28

Yttrandefriheten är viktig och den rätten ska även SD ha. samtidigt måste vi alla stå upp emot rasism för den finns hos alltför många

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 25 Juli, 2015 00:38

Problemet tycker jag är att det är för få som står upp idag offentligt och säger emot SD och tar diskussionen med dom i frågan.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage