Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ranelid - min dröm på Skansen! | Skadeglädje - enda sanna glädjen »

28 år tidigare och samma svar...
Stafrin | 23 Augusti, 2015 14:21
Ibland får man konstiga deja vu-upplevelser. I länken nedanför så uttalar sig sex stycken personer från lilla Kristineberg längst upp vid Lycksele i en tidningsenkät från 1987 om att bygga en flyktingförläggning på sin ort.
http://www.kriberg.com/Urklipp/slides/Kribergsborna%20negativa%2012%20mah%201987.html
Alla sex är kritiska på något sätt och man får då också tänka på att detta är 1987 och internet inte är uppfunnet. Alltså är kunskapen kring andra kulturer inte lika utvecklad som den borde vara idag. Men på något sätt så känns det ändå skrämmande att inte mycket har hänt i frågan på 28 år nu med Sverigedemokraterna i den politiska toppen. Det skulle vara spännande och se resultatet av samma tidningsenkät idag.

Men roligast är ändå artikelns sista mening:
"Påpekas bör att de som svarade på enkäten inte grundar sina svar på rasistiska åsikter."
Alltså "Inte rasist, men...", fast i forntiden. Undra om inte media av idag skulle börja med samma ursäktande kommentar vid varje debatt om flyktingar och främlingsfientlighet.

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage