Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skadeglädje - enda sanna glädjen | Skapa en massiv hjälpinsats för flyktingarna! »

Jag är så trött - på invandrardebatten
Stafrin | 30 Augusti, 2015 20:16
Jag är så trött! Trött på att höra om främlingsfientlighet! Trött på att höra om Sverigedemokraterna! Trött på ständiga elaka kommentarer om "invandrare som inte gör si eller så"! Trött på "Jag är inte rasist, men..."! Trött på att så fort man ens nämner ordet invandrare så ska man ha en tre timmar debatt om den svenska invandrarpolitiken! Trött på denna totala brist på empati och medkänsla för andra människor! Men mest av allt är jag trött på att så få ställer sig upp och ställer Sverigedemokraterna och alla dessa "Inte rasist, men..."-personer mot väggen och skäller ut dom offentligt i medierna för deras bristande respekt av andra människor, för tro det eller ej, invandrare är människor också. Istället sitter många tysta nickandes och tänker:
"Ja, vi har ju demokrati i vårt land och alla har rätt att tycka vad dom vill..."

Förvisso har dom det, det är inte det det handlar om, men det betyder inte att vi måste ge upp vår rätt till det samma! Nu vill Sverigedemokraterna ha folkomröstning om invandrarpolitiken! Det var länge sen jag hörde något så korkat! Istället sitter vi och hoppas att detta kommer att gå över av sig själv. Ja, det kanske det gör en dag. Men fram till dess, gärna innan SD tar makten i landet, så vore det kul om någon tog bladet från munnen och visade Sverigedemokraterna vad dom egentligen är, ett parti som nu är ett av Sveriges största och där medlem efter medlem ertappas med att finnas på rasistiska listor på Facebook och hemsidor och där få tycks reagera och skrika högljutt. När flera medlemmar av Socialdemokraterna och Moderaterna ertappades med att ha medlemmar som talade rasistiskt bakom ryggen, när Janne Josefsson gjorde sin berömda dokumentär, så blev det snabbt ramaskri och många var nu övertygad om att dessa partiers rätta färg nu visades. Men Sverigedemokraterna får istället FLER väljare. Och likväl är det tyst! Då blir jag trött och rädd, när vi ger upp vår rätt till demokrati för att stödja några andras rätt till samma saker, dom som borde veta bättre.

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage