Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Jag är så trött - på invandrardebatten | Invandrarlogik, enligt socialdemokraterna... »

Skapa en massiv hjälpinsats för flyktingarna!
Stafrin | 05 September, 2015 21:03
EU är ett unikum av medmänsklighet. Det krävs ett barns liv för att flera EU-länder ska förstå att, det kanske är synd om dom som flyr från ett blodigt krig och vill in i Europa. Vi måste göra något! Synd bara att det finns länder som kräver ännu fler människoliv. Hur många måste dö innan länder som Ungern inser att något måste göras? Det går liksom inte att säga åt folk i Syrien:
"Stanna kvar här nu så kommer hjälpen så småningom... om ännu ni är i liv till dess, samt efteråt!"
När ett krig pågår så säger den naturliga mänskliga reaktionen: Fly! Därför är det självklart att jag sällar mig till dom som vill se en massiv och organiserad hjälpinsats för dom som flyr över gränserna. Problemet är att det är frukten av det nationalistiska frö som är sått i många länder som nu blommar på allvar.

Därför blir detta en galen rysare att följa fortsättningen på där Europas mänskliga ansikte står på spel och där vi nu får se hur mycket den främlingsfientliga vinden egentligen har blåst.

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage