Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tiggeri - nu en kamp om pengarna... | Flyktinggalan fyller flera syften »

Tiden går så fort... eller?
Stafrin | 25 September, 2015 21:20
Ibland kan humorkanaler på Youtube ge riktigt intressanta tankar. Jag prenumererar på imitatören Gustav Karlsson, som lyckas hyggligt att härma våra kända personer. En del kanske minns honom från "Talang" i TV 4. Han gav en spännande tanke där han uppmanade till bojkott mot frasen "Tiden går så fort" och hävdade att tiden går inte fortare utan den går samma hastighet som den alltid har gjort.

Den tanke som fick mig att fundera är varför det är så i så fall att vi upplever det som att tiden går så fort, för jag hör också detta dagligen hur alla anser att tiden flyger iväg. Det är onekligen så att vi numera har så mycket att göra i våra liv att vi upplever det som att tiden hela tiden flyger iväg. Förr i tiden, innan alla hade mobiltelefoner, ipads, internet, hur många dataspel som helst, facebook, bloggar, ett par 100 TV-kanaler osv osv, så gick tiden inte alls lika fort. Förvisso hade vi ett mer fungerande föreningsliv då, men man stressade inte alls lika mycket som idag. Går vi ännu längre tillbaka, till i början av 1900-talet innan det ens fanns el, så var det förstås ännu långsammare. Nu var jag inte med på den tiden, men jag gissar att dom inte upplevde att tiden rusade fram.
Så tiden kanske inte går så fort, men vi har så mycket i händerna numera och är upptagna hela tiden, eller vill ha saker att göra jämt, att vi upplever det som att tiden går allt fortare numera. Om vi skulle sakta ner på tempot och andas lite så kanske inte tiden skulle gå så fort som vi säger att den gör. En dikt på 80-talet, som Sten & Stanley tonsatte, hävdade:
"Man hör bara ständigt, jag har inte tid!"
Numera har ingen tid, för den går så fort... tydligen!

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage