Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tiden går så fort... eller? | Dom nya sedlarna - leksakspengar eller smart EU-taktik? »

Flyktinggalan fyller flera syften
Stafrin | 29 September, 2015 20:07
Ikväll är det gala i TV för flyktingar, "Hela Sverige Skramlar" som den heter. Galor för fattiga görs ju varje år, som Humorgalan, men det var länge sen en gala lockade ett sånt massivt intresse. Jag får anta att pushen från Aftonbladet och Expressen, som normalt är mina stora spottkoppar, har hjälpt och det är inte ofta jag lyfter på hatten för något som dom har gjort.

Den här galan har ju egentligen två viktiga syften. Dels ge pengar till dom som offrar sina liv för att komma ifrån dödande och krig. Men dels så kanske det också ger en tankeställare och tonar ner den främlingsfientliga stämningen i landet. Vad skönt det vore att läsa att Sverigedemokraterna har tappat röster och deras väljare istället väljer att hjälpa flyktingarna. Ett önsketänkande, tänker ni nu...? Ja, kanske, men det är väl inte fel att drömma och önska. Såna kan ju gå i uppfyllelse ibland. Lycka till ikväll, alla inblandade i galan!

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage