Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Dom nya sedlarna - leksakspengar eller smart EU-taktik? | Stefan Sauks sanna åsikter om svenskarna »

Underligt moderatkäbbel om jobb och flyktingar
Stafrin | 17 Oktober, 2015 17:17
Enligt den moderata partiledningen på deras pågående stämma så ska den invandrare som inte har skyddsskäl och inte fått ett jobb på tre år lämna landet. Vilken underbar logik (KAN innehålla spår av ironi), med tanke på hur lätt det är bara för oss infödda arbetslösa svenskar att få jobb. Vad är oddsen att en nyinflyttad flykting som knappt kan svenska får jobb (för hur mycket du pluggar så är det få som pratar flytande efter bara tre år), framför allt i ett klimat där många företag i dag är smygrasistiska och kollar efternamn på de som söker jobben. Nästa fråga måste bli vart Fas 3 räknas, om vi nu leker med tanken att Alliansen inte ger upp den vid ett övertagande av makten i Sverige. Fredrik Reinfeldt har själv sagt att Fas 3 ÄR ett riktigt jobb, medan man ännu bevisligen är inskriven på arbetsförmedlingen. Kastas man ut vid en sån anställning också eller?

Ännu mer logik har MUF, som klagar över att man inte fått med ansträngningar att lära sig svenska och få ett jobb inte tagits med. Ööööh... jag kan ju tycka att den som hotas med att bli utsparkad efter tre år inte direkt saknar morot att anstränga sig att få jobb, så MUF borde ju rimligen vara nöjda i alla fall. Moderaterna sitter och käbblar internt om vem som har det bästa förslaget att bräcka Sverigedemokraterna med inför den ankommande flyktingströmmen och resultatet blir en blandning av Bill och Bull.

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage