Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Hur firas "Alla krossade hjärtans dag"? | Ny politik istället för nytt namn, Björklund! »

Frågor i huvudet efter Parisdåden...
Stafrin | 14 November, 2015 10:58
Efter dåden i Paris så upprepar jag min fråga från förra månaden, efter knivdåden i Trollhättan:
När tar lidandet slut?
Varför ska det vara så, ursäkta uttrycket, jävla svårt för oss som människor att acceptera varandras olikheter, religioner och åsikter? Hur många mer människoliv ska behöva spillas och kommer att spillas innan vi kommer till sans? Och dessa frågor gäller för alla, oavsett om man är EU-medborgare, amerikan, kines, brasilianare, syrian, muslim, vit, svart, svensk eller invandrare!

Mina tankar går förstås till offer och anhöriga i detta vidriga dåd, men hur mycket mer måste våldsspiralen gå? Hur mycket mer kommer främlingsfientligheten att öka av detta och partier som Sverigedemokraterna vinna på dessa fega dåd och kommer inte våldsspiralen och rasismen att öka ännu mer då?

Dessa är frågor som min hjärna funderar på nu, ca 50 minuter efter att jag fått nyheten om detta. Som sagt, hatet och ogillandet mot detta dåd kan inte beskrivas nog och måste få finnas, men för hur länge och hur kommer vi att uttrycka det i fortsättningen? När kan vi till sist leva med varandras olika tänkande?

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage