Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kluven cigarettlayout förvirrar... | Förbjud ståplats i bussarna! »

Counter Strike - snart en OS-gren...
Stafrin | 29 November, 2015 00:45
Man slutar aldrig att förvånas. För ca 15 år sen så var Counter Strike och andra skjutspel jättefarligt och kunde skada ungdomar. LAN och Dreamhacks var också farligt, eftersom ungdomarna var vaken hela natten i ett sträck och glode på en skärm och spelade dataspel.

Numera sänder man på SVT finaler från tävlingar i detta, i något som kallas SVT Esport. Jag satt med ungdomarna förr och gäspade medan dom på datorn snabbt förflyttade sig med k-pist och handgranat i den digitala näven och sköt ner soldater. Numera kan hela Sverige följa detta på SVT. Snart blir garanterat Dreamhack och Esport en OS-gren! För många är allt detta som en självklarhet. Varför tycker jag då att utvecklingen känns så otroligt bisarr...?

/JS15

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage