Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tankar inför tolvslaget... | Ullared - fenomenet jag inte förstår... »

Öppet Arkiv på samma väg som SR Minnen!
Stafrin | 08 Januari, 2016 21:56
Sveriges statliga medium i ett nötskal; skapa något bra som folk älskar och bli beroende av och sen ryck undan fötterna på dom och låtsas som det regnar. SVTs skattkista för gamla serier, Öppet Arkiv, mottogs som en sensation för flera år sen. Äntligen kunde man se hur många av sina gamla favoritserier som helst! Och godsakerna blev bara fler och fler. Nu är det roliga slut för SVT plockar bort mesta delen av utbudet och behåller basutbudet (vad det nu innebär). SVTs genomgående bästa idé någonsin blir en liten spottstyver.

Det påminner ganska starkt om en annan fantastisk institution som uppfanns för drygt 10 år sen, SR Minnen, Sveriges Radios webradiokanal som sände gamla radioprogram från kanalens mycket långa historia, dygnet runt! Det var för bra för att vara sant! En dröm för oss radiofantaster! Men utbudet blev mer och mer koncentrerat till gamla P1-program som väldigt få minns och brydde sig i och det vevades samma program om och om och om och om igen och till slut så lades SR Minnen ner.

Därför får jag mindre roliga vibbar, det kanske bara är mitt pessimistiska jag som får tankar, men jag tror att innan 2016 är slut så har man helt lagt ner Öppet Arkiv på SVT. En sorglig utveckling av ett bolag som har ett av världens bästa arkiv och skattgömmor, men som väljer att dölja det i en tid då folk verkligen vill se saker från sin barndom och minns tillbaka en stund. Skärpning SVT! Låt Öppet Arkiv få kosta!

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage