Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ullared - fenomenet jag inte förstår... | Systembolaget är viktigare än banken idag »

Allergichock på Stockholmsrestaurang...
Stafrin | 20 Januari, 2016 13:06
Följande rad är hämtat ur Platsbanken på Arbetsförmedlingens hemsida. Det är restaurangen Forno Romano i Stockholm som söker kassapersonal och deras annons kan te sig lite märklig. Och, nej, det är lätt att skylla på eventuell svenska brist om ägarna skulle nyss ha anlänt till Sverige, men resten av annonsen är skriven på perfekt svenska. Men under titeln "arbetsbeskrivning" står det:
"Kassahantering, Kökshjälp, man ska kunna behärska svenska för att har kunder som är allergiker."
Exakt vad betyder det? Tydligen ska man kunna svenska för eventuella kunder som är allergiker. I annonsen låter det som om det måste vara svensk husmanskost på matsedeln annars sitter det X antal människor och nyser förbrilt medan dom läser vinlistan. De verkar som om dom istället borde anställa läkare till Forno Romano...

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage