Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Allergichock på Stockholmsrestaurang... | En tanke i en skolsal... »

Systembolaget är viktigare än banken idag
Stafrin | 29 Januari, 2016 16:31
Svenskens prioritering om vad som är viktigt i livet är alltid intressant. Jag har nu hört nästan hela mitt liv klagomål på att Systembolaget inte har tillräckligt öppet. Man fick lördagsöppet till sist och nu vill de flesta att det ska vara öppet även på söndagarna. Fick man som man ville så skulle det också ha öppet 24 timmar om dygnet samt låta spriten rinna som en tredje kran i hemmet, brevid varmt och kallt.

Däremot så är det väldigt tyst numera om sånt som är viktigt för människans vardag, som att kräva att bankerna ska ha öppet längre än 16.00, så man kunde både hinna med att gå in och uträtta ett ärende OCH jobba innan dess. Det har gått mer än 45 år sen Hasse & Tage undrade vad man hade för sig i banken efter tre och sen dess är det tydligen viktigare att man kan köpa alkohol än uträtta diverse viktiga ärenden på banken under en jobbdag. En liten stillsam fundering bara som kanske säger en del om oss svenskar...

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage