Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En tanke i en skolsal... | Framtidens mat - en konstig smakblandning! »

NYHET! Tillbakablickar genom bloggens 10 år!
Stafrin | 02 Februari, 2016 14:59
Den 12 maj i år fyller Stafrins Spaning 10 år! Det känns rätt overkligt, för det är inte ofta en blogg tillåts leva så länge. Men för att fira detta så kommer jag titt som tätt fram till 12 maj att publicera minnesrika spaningar från de gångna tio åren, alternativt utdrag ur dom om texten är allt för lång i sitt original, samt framför allt att följa upp hur det har gått efter det, gällande det jag skrivit om i texten.

Jag börjar förstås från början, med min allra första text 12 maj 2006. Bakgrunden till denna blogg tänkte jag skriva lite mer om på 10 års-dagen, men min allra första bloggtext handlade om något som idag kan ses som rätt avlägset, en TV-kanal som heter ZTV:

ZTV blir en ungdomskanal...jahapp?
Efter TV6 gigantiska entré på TV-marknaden (läs ironin mellan raderna) så är det sagt att ZTV ska gå tillbaka till att vara en ungdomskanal. Hrrrm...och på vilket sätt menar de att ZTV var vuxet för en vecka sen?

När det gäller ZTV efter detta så är svaret enkelt: 2010 gick kanalen i graven. Jag tror helt enkelt att när Youtube tog över som musikvideodistrubitör och MTV blev mer realityseriekanal så fanns det ingen marknad för ZTV och deras community Playahead skåpades ut av Lunarstorm och senare Facebook. ZTV var en kanal som det spottades ganska mycket på efter att kanalens mest kända namn, som Henrik Schyffert, Knesset-gänget, Rob 'N Raz och Per Sinding-Larsen försvunnit till de större kanalerna och jobben. Man visade B-serier och musikvideor, även fast jag ändå tyckte att det senare var det som var ZTVs styrka. I en tid då Youtube inte utvecklats än var ZTV den kanal som visade mest svenska musikvideor, vilket på sin tid var rätt viktigt för den svenska musikbranschen. Dock fyllde nog kanalen inte någon större funktion vad gällde underhållningen i övrigt, så ZTV kanske är saknad av de som är uppväxta med "Knesset" och all galenskap som kom i början av kanalens karriär, men för oss andra är den bara en kanal i mängden som passerade revy.

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage