Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« NYHET! Tillbakablickar genom bloggens 10 år! | Tack och adjö, GS! »

Framtidens mat - en konstig smakblandning!
Stafrin | 04 Februari, 2016 15:40
Att blanda de mest udda sakerna till en bisarr måltid som låter som något man aldrig skulle ta i sin mun är det senaste för svensken (eller svensken, vi har adopterat det numera utifrån). Gärna också att blanda snask och efterrätter med det som normalt är riktig mat. För några år sen så fick jag äran att smaka på en blandning som bara kändes som en utmaning att få prova på, Coca Cola med vaniljsmak. Det är ännu bland det märkligaste och sjukaste jag har smakat i mitt liv.

Men om man nu har en fetisch för att sätta tänderna i de mest underligaste sakerna, hur låter pommes strips med chokladsås? Vattnas det i munnen? Eller varför inte havregrynsgröt med kaviar.
Favoriten är dock alla möjliga och löjliga varianter att förnya den klassiska semlan. Det enda man har behövt att välja mellan tidigare är om det ska vara varm mjölk (a k a hetvägg) eller kall mjölk. Numera kan du välja på om du ska ha en semla med bacon (visst låter det mumsigt, Friskis & Svettis gråter) eller om du hellre vill ha någon av följande varianter som säljs på Nylunds bageri i Finland:
* Rostbiff Semla
* Tomat-Bacon Semla
* Räk Semla
* Tonfisk Semla
* Ost Semla
* Skink Semla
* Medelhavs Semla
* Kyckling Semla
* Ägg och bacon Semla
* Chèvre-Kalkon Semla
* Mozzarella Semla

Visst blir man sugen? Det känns som att gränsen mellan det som är ett gott fika bröd som en gång i tiden åts en gång om året (jag har redan ätit tre semlor bara i år) är på väg att förvandlas mer och mer till en vanlig och speciell sorts smörgås.

Dessutom känns det som om vi har så slut på idéer vad gäller det som faktiskt är smakligt att vi nu måste blanda ihop det som inte alls hör ihop för att få något nytt att kunna få en matsuccé med. Lite som att försöka uppfinna hjulet med minst vettiga verktygen. Det är roliga experiment, erkänn det, man blir fundersam, men akta er innan ni hittar följande i er ICA-affär: Gräddtårta med stekt strömming, ris med öring och chokladsås, Chips med surströmmingssmak och min personliga favorit, gädda och spaghetti!

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage