Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tack och adjö, GS! | Busskaoset - en dåligt skött soppa »

Skivrecensioner - ett ålderstecken
Stafrin | 17 Februari, 2016 12:06
Jag har skrivit förut om tecken på att man börjar känna sig gammal. Ett annan gång man känner sig 200 år gammal är om man läser skivrecensionerna i lokaltidningen nu för tiden. Förut så kände man igen de flesta, man kanske inte gillade alla, men man visste vilka de var, och högst upp och störst text fick den mest kända och mest säljande artisten. Artister som recenseras i dagens tidning:
- Ida Long
- Hege Brynildsen
- Billlion dollar babies
- Ron Pope & The Nighthawks
- Vera Vinter

Jag vet att jag kanske framstår som en idiot i mångas ögon nu, men jag tar risken och frågar: Vilka i hela fridens dagar är dessa, och varför borde jag bry mig om dom??? Det blir inte bättre av att den enda jag känner igen är Beach Boys Brian Wilson på en hyllningskiva till George Harrison.
Jag läste artististan ovanför för mina arbetskamrater på lunchen och en tjej, av ålder runt slutet av de 30, säger:
"Men gud, vad gammal man känner sig!"
Jag har tydligen åldrats som sitter och väntar på nya recensioner av Earth Wind & Fire, OMD, Human League och Suede.
Så tjäna, alla kärringar och gubbs!

/JS16

Intressant?

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Ida | 18 Februari, 2016 11:27

Haha Stafrin!
Inte så konstigt. Det finns ju mängder med artister. Och vi bombarderas via sociala medier etc. Har själv svindålig koll! Så det behöver inte vara ett ålderstecken. Kan ju vara sunt att man inte orkar ta in nytt hela tiden. Men jag har kollat upp grejer nu på sistone och är förvånad över hur mycket bra musik som släpps! Så det kan vara värt det. 😉

Ha d fint! /Ida Long

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 18 Februari, 2016 17:33

Hej Ida,
kul att du hittade hit. Jag har börjat försöka upptäcka mer ny musik, främst inom synth- och indiepop. Du fick mig att kolla upp din musik och den var inte dålig alls, så tack för det. ;) Men det kommer inte att bli som för 20 år sen när man plöjde igenom allt och hade ett brinnande intresse för ny musik, tyvärr.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage