Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skivrecensioner - ett ålderstecken | Tillbakablick genom 10 år II - Sven-Otto Littorin »

Busskaoset - en dåligt skött soppa
Stafrin | 21 Februari, 2016 19:51
Total kaos råder i Sundsvall i busstrafiken och jag är inte förvånad. Busstrafiken här har gått helt efter golvdraget nästan hela veckan efter att man fått dra in alla elhydralikbussar för säkerhetskontroll efter att ett par bussar kolliderat. OK, man vill satsa på miljön och köper in elhydralikbussar, det är jättebra. Men om man ska satsa på bussar med helt nya drivmedel och ny teknik så får man väl i så fall öppna plånboken lite mer och se till att man får kvalitet. De bussar vi har åkt med har alla varit gjorda nere i Polen, vilket är lika med att köpa det kanske billigaste skräpet man kan få för pengar. Det är inte elhydralikbussar, utan de verkar bara vara likbussar.

Nu står alla nya bussar stilla och man får gräva och dammsuga hela landet efter bussar som inte används längre och som man kan låna in ett tag. Jag åkte idag med en knallgul buss från Uppsala Länstrafik med betäckningen "Ej i trafik" och där alla betalningsmaskiner var bortmonterade sen länge. Vem vet, om länstrafiken här letar riktigt noga kanske man hittar en klassisk orange-blå från 80-talet, ni minns dom med klippkortsautomat som plingade. Eller kanske en snorgrön 90-talsbuss med explosioner i en Beckersaffär till säten. Dom kanske rullar i alla fall.

Hela denna soppa har skötts extremt dåligt där det inte går att gömma sig bakom förklaringen: "Vi gör detta för er säkerhets skull". Om man hade haft bussar som är säkra från början och som var proffsigt gjorda så kanske man hade sluppit vänta i hopp och förtvivlan på dagarna om bussen kommer eller om man får gå från Ortviksvägen till Granloholm efter en lång arbetsdag...

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage