Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Busskaoset - en dåligt skött soppa | Palmemordet 30 år - jubileumet som inte borde finnas »

Tillbakablick genom 10 år II - Sven-Otto Littorin
Stafrin | 24 Februari, 2016 10:53

Del 2 i min uppföljningsserie på bloggartiklar från 10 år tillbaka, allt inför att min blogg i april fyller decennium, handlar om en man som verkligen var i fokus från det att han tillträdde som minister till dess att han avgick 2010. Få ministrar har jag skrivit och klagat på som Sven-Otto Littorin, före detta arbetsmarknadsminister. Hans medmänsklighet när det gällde de arbetslösa och hur hela Fas 3-cirkusen sköttes var verkligen värd att diskuteras och till slut så blev kritiken för mycket när det kom fram att han "FÖRMODLIGEN" haft lite "hum-hum" med en prostituerad. Här är lite citat från gamla artiklar om Littorin.

Anställningslogik enligt Littorin (17 november 2006)
Men Littorin får nu frågan ”Hur många jobb ger det här förslaget” (alltså a-kasseförslaget) och han svarar: ”Jag kan inte lova några nya jobb. Det är inte jag som anställer, men totaliteten i alla förslag leder till att fler kommer i arbete”. Han kan alltså inte lova jobb, men att fler blir anställda. Logik var ordet, sa Bull.
(Originaltext: stafrin.bloggsite.se/post/362/4459)


Skillnaden mellan Brandeby och Littorin... (18 mars 2007)
Apropå att nye socialdemokratledaren Mona Sahlin (har ännu svårt att säga det) kallade arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin för moderaternas svar på Lasse Brandeby så vore det dessutom ännu roligare om Littorin också var lika angelägen om att sluta sitt uppdrag som Brandeby var i "Let´s dance". Fast här är det tvärtom, juryn vill ha honom kvar, men inte tittarna.
(Originaltext: stafrin.bloggsite.se/post/362/6578)


Efter Littorin - vart slutar medias jakt? (7 juli 2010)
Jag antar att jag borde göra som Gert Fylking, ställa mig på en offentlig plats och bara vråla: "Äntligen!". Sven-Otto Littorin avgår! Som jag har längtat! Bland bloggare och kommentarer till alla artiklar i tidningarna så skämtas det hej vilt numera om vad Littorin borde göra som "arbetslös" och hur hans inkomst borde se ut när han nu "sagt upp sig från sitt jobb". Jag borde delta i den skadeglädjen, men det tänker jag inte göra. Vad tjänar det för syfte? Han ersätts vid en eventuell ny Alliansseger av en annan tomte med samma politik och retorik.
(Originaltext: stafrin.bloggsite.se/post/362/18755)


Littorin hamnade i blåsväder 2012 igen när han satte sig i styrelsen för Wiking Mineral vars största ägare hade nazistiska kopplingar. För att gottgöra sig och samtidigt förmodligen tjäna lite på det så tänker han nu starta ett asylboende, Serio Care. Nu säger jag inte att Littorin är vare sig nazist eller främlingsfientlig, men det verkar som att för en del av dessa privata aktörer som äger asylboende som handlar detta mer om att försöka tvätta sitt ansikte samt fylla sin plånbok, mer än välvilja (hej, Bert Karlsson!).

Tanken med Serio Care är att de asylsökande ska bo i inhyrda modulbostäder och tidigt få undervisning i svenska. De asylsökande ska också få ”jobbcoaching” och hjälp med att validera sina tidigare kunskaper. Modulbostäder är lite av fågelholkar på rad och jobbcoachingstanken är han ju van vid och det har ju inte visat sig speciellt funktionsdugligt förr. Men, jag kan ju ge honom en chans att visa vad han går för, för om idén sköts rätt så är det en kul tanke att någon är beredd att låta asylsökanden få använda sina tidigare kunskaper istället för att de måste gå om exakt hela sin utbildning i ett helt annat land. Så jag kan väl bara säga:
Lycka till, Littorin! Du lär behöva det...

/JS16


Intressant?

 #
User Comments
Dock.. [Reply]
Göran | 05 April, 2016 10:33

..verkar det gå allt annat än bra för honom med detta projekt vilket till största del beror på att han omger sig med rena skojare.

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 05 April, 2016 11:11

OK, tack för upplysningen. Han kan inte ha det lätt att hitta rätt personal i dessa tider. ;)

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage