Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vagina-öl - vansinnets nya truimf | Tillbakablick genom 10 år V - Dawit Isaak »

Riktigt jobb för uppehållstillstånd håller inte
Stafrin | 07 April, 2016 12:33
Jag vet inte vad regeringen håller på med, men att ge med ena handen och ta med andra är inte en vettig politik. Nyanländna måste få ett riktigt jobb för att få permanent upphållstillsstånd. Nystartsjobb och andra lättnader att få jobb ska inte gälla. Man får det att låta så viktigt och bra och, ja, det är möjligen viktigt. Men som det ser ut idag, där svenskfödda arbetslösa knappt får ett riktigt jobb längre, vad är oddsen att folk som precis kommit till Sverige och knappt kan svenska får det? Visst, undantag finns alltid, men när du idag i många fall får läsa om den eventuella utbildning som då har från ditt hemland och där det bevisligen finns företagare som diskriminerar invandrare för deras namn, så är denna idé riktigt usel och närmare Sverigedemokraterna än någonsin.

Ska du då gå i flera år för att lära dig svenska och sen under ditt tillfälliga uppehållstillstånd då du inte vet om du får stanna kvar läsa om hela din utbildning för att sen hoppas att just du hittar det jobbet som Kalle Svensson inte hittar? Då är det ärligare att man säger rakt ut:
"Vi vill egentligen inte ha fler invandrare hit!"
Det är inte bättre och man kan förvisso få ställa sig bredvid Sverigedemokraterna vid nästa TV-debatt, men det är ärligare mot folk. För denna metod får regeringen att framstå falsk och kommer inte att leda till någon förbättring för någon. Frågan kvarstår nu som för alla andra arbetslösa, var ska jobben komma ifrån?

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage