Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Plötsligt är hela världens musik mycket närmare... | Den desperata konsten att undgå Youtubepolisen... »

Youtubes textning - en källa till märklig humor...
Stafrin | 23 Maj, 2016 18:44
På Youtube kan man numera, för de som inte upptäckt det, få videon textad på endera språket. En jättebra idé, men allt som oftast så undrar man om man inte borde lägga lite mer energi på att få textningen rätt för till och med när man ska texta en engelskspråkig film på engelska så kan det bli de mest bisarra textraderna.

Idag så kollade jag på en två minuters video där en amerikansk skivsamlare skulle åka på en lokal skivmässa. Eftersom jag tittade på jobbet så satte jag på textningen för att inte störa arbetskamraterna allt för mycket. Samlaren sitter i sin bil och säger i kameran:
"Got another video. We're going to be going to a record fair around town"
Det fick Youtube, som inte heller kan läsa av skiljetecken, till detta:
"Grandmother on video here we're going to be going to iraq attacks air around town"
Hur mycket har man rökt på om man kan få "Got another video" till "Grandmother on video" och "We're going to be going to a record fair" till "We're going to be going to Iraq attacks air"?!?!?! Man kanske borde ha på textningen lite oftare för livet blir så mycket roligare då.

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage