Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Turistannons för en grävande stad... | Segway - fordon utan hästkrafter... »

Det är midsommar - oavsett EU-omröstning...
Stafrin | 24 Juni, 2016 12:16
Midsommarafton 2016. Tankar far åt många olika håll och det som slår mig mest när jag sitter på balkongen och tittar ut och ser solen som lyser på husen och träden som vajar lite lätt denna klassiska sommardag är hur otroligt viktig ekonomin plötsligt blivit i medier och för oss människor på ett helt annat sätt ju mer medier vi har tillgång till än det på nåt sätt var förut. Storbritannien tänker lämna Titanic och gå ur EU, enligt omröstningen igår. För att denna dag tala engelska: Good for them! Är det bara jag som tycker att titlarna "Brexit" och "Bremain" är några av de mer krystade namnen som valts för en omröstningskampanj? Men självklart en intressant situation att följa, även om det tar några år innan utträdet är klart.

Nu kan man förledas att tro att det är lätt att kräva folkomröstningar på rad, och tro mig, jag tycker man borde det, för någonstans borde även EU fatta att det finns en gräns för hur mycket man kan styra folk och situationer. Men jag tror också att det är rädda politiker som kommer att hålla i makten och EU ännu hårdare än förut och därför än mindre kommer släppa folket in på skinnet. Det brittiska öriket har folkomröstningar i blodet på ett annat sätt än många andra länder. Men vilket fall, det blir spännande att följa efterspelet och hur länge EU håller.

Däremot så får man inte glömma: Det är midsommarafton, oavsett vad man tycker! Solen skiner, vilket vi ju inte är bortskämda med på denna dag direkt, och fåglarna kvittrar. Sommaren är äntligen här! Då kan jag tycka att det finns viktigare saker att tänka på än ekonomin. Det fanns en tid då man på sin höjd tittade på Rapport, nickade lite noterande åt det som sas och sen vandrade vidare.
Numera ska man följa händelserna varje minut, varje timma och i alla medier, om stadsmakten, den första, andra och tredje, får som den vill (ja, OK, kungen kanske inte bryr sig lika mycket...).

Men jag, för min del, vill inte ägna kvällen åt att tänka på framtida ekonomiska diskussioner i spåren på detta eller hur Sveriges roll i EU eventuellt kommer att förändras på grund av resultatet. Jag vill kunna åka till min familj och äta och sen göra min traditionsenliga midsommarpromenad runt Sidsjön och titta på folk som kopplar av och njuter av sommarkänslan. Tänka på EU tänker jag göra en annan dag. Mañana Mañana! Trevlig midsommar på er!

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage