Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Segway - fordon utan hästkrafter... | Skapa mer ekonomiskt attraktiva miljövaror »

Livet, min märkliga musikresa...
Stafrin | 06 Juli, 2016 20:29
Jörgen Stafrin 1996-97: Jag gillar väldigt mycket av det som är på listorna och hänger med i snacket kring de nya artisterna. När P3 pratar om ny musik försöker jag lyssna och skapa mig en åsikt och väldigt mycket gillar jag! Verve, Oasis, ny dansmusik, trancemusik, soulmusik, listan fortsätter... jag gillar inte alls allt förstås, men jag försöker förstå och hänga med och gör egna listor. Det är en mycket spännande tid att vara musiknörd och skivköpare!

Jörgen Stafrin 2016: När en arbetskamrat berättar vilka artister som framträder på hamnfesten här i Sundsvall så sitter jag som en fågelholk. P3 har jag inte lyssnat på aktivt på en halv evighet och jag har ingen aning om nya artister, mer än en del nya moderna synthband som dock ligger eoner från listorna och radions spellistor. När Watchmojo.com på Youtube har listor över dom 10 bästa videorna så grymtar jag som en gammal farbror åt Nicki Minaj, Rihanna och Kate Perry. Istället försöker jag lyssna på 70-talsmusik och köper glatt skivor med soul och funk med Earth Wind & Fire, Chicago och Isaac Hayes, singer-song-writers som Carole King och The Carpenters samt den musik jag lyssnat på under de senaste 30 åren, jazz, 80-tal och samma saker jag upptäckte just 1996-97.

Jag vet inte om detta är en normal vändning av en människas musikaliska utveckling eller om det är jag som helt enkelt blivit för gammal. Ibland saknar jag den tiden då jag kunde lyssna på P3, få information om den senaste musiken och inse att det ju faktiskt var riktigt bra! Ibland känner jag mig lyxig som har lärt mig att sålla och plocka ut det som är guldet ur 30 år av musiklyssnande och skivsamlande och gå min egen väg i upptäckande av nya saker. Ibland känner jag mig lite åldrad när melodikrysset spelar ett nytt band eller en ny artist som jag har noll koll på vem det är, men däremot kan varje Evert Taube-låt som spelas i instrumental version. Livet är en märklig, men spännande resa...

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage