Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Mediemångfald enligt Bah Kunke intressant! | Den fåniga svenska TV-vinkningen »

Thorbjörn Fälldin - en klassisk karaktäristisk norrlänning...
Stafrin | 24 Juli, 2016 11:38
Thorbjörn Fälldin är död 90 år gammal. Jag ska inte strö beröm över hans politik, men han var en karaktäristisk person och minnesbild från 70-talet och det tidiga 80-talet! Att han sen visade att vi norrlänningar har vad det krävs för att lyckas i de stora sammanhangen söder över och ändå stanna kvar här uppe är imponerande och kanske det jag gillade bäst om honom.

Jag var faktiskt ett fan av Fälldin en gång, när jag var runt 7-8 år. Jag, mamma, pappa och min syster, som på den tiden ännu åkte barnvagn, skulle gå i Första Maj-tåget. Jag fick en vimpel i handen med en röd ros på, en sosseflagga. Men jag gillade inte alls det och bar vimpeln under en viss protest, för jag tyckte Olof Palme var så tråkig. Jag gillade Centerpartiet bättre, eftersom jag tyckte Thorbjörn Fälldin hade en sån häftig röst! Tänk om vi skulle välja politiker på valdagen efter det istället. Jag tror knappast det hade hjälpt Stefan Löfvén direkt. Men och andra sidan så dumpade jag Fälldin och Centern rätt fort när jag börjat intressera mig mer för politik så det kanske jämnar ut sig.

Men ändå saknar jag den typen av politiker idag som Fälldin ändå var, karaktäristisk, lugn och med en egen stil, så visst kommer Fälldin vara saknad, kanske inte lika mycket som politiker som mediepersonlighet. Ett norrlandsfönster som var sig själv, samt landsbygden trogen in i det sista.

/JS16

Intressant?

 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage