Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tankar på ett tåg... | En tanke till Navets nya städning »

Snopptorp - feministernas senaste kamp
Stafrin | 28 September, 2016 09:00

Feminismen är på stark frammarch! Visst är det härligt med medvetna och aktiva föreningar? I Eskilstuna finns ett område som bär det något märkliga namnet Snopptorp. Fråga inte, stället finns på riktigt och tittar man i kartboken över Ångermanland så finns mängder av liknande märkliga ortsnamn.

Däremot skrattade jag gott åt att det är flera feminister som försökt få namnet ändrat av jämlikhetsskäl till "Fitt-torp". Det namnet sitter väl bra i munnen! Och det märks att man tar tag i de riktigt viktiga jämlikhetsfrågorna i samhället! Jag kan ju tycka att om man inte är nöjd så kan man väl i så fall flytta till Fittja, det ligger ju inte så långt bort. Eller Trosa, så är det mindre avslöjande. Eller varför inte Könsa i Ångermanland, så är man ju riktigt neutral...


/JS16

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage