Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Grattis till 60 år, SVT - trots allt... | En tanke i halkkaoset i Sundsvall... »

Nobelmiddagen är ingen grammisgala
Stafrin | 11 December, 2016 17:56
Jan-Olov Anderssons krönika i Aftonbladets TV-bilaga fick mig lite skrattful. Han mer eller mindre sågade nobelfestligheterna för att Bob Dylan inte var där och till exempel kunde framföra en ny låt. Nackdelen med att välja en popstjärna som litteraturpristagare; Nobelpriset blir starstruck! Jag håller med om att Bob Dylans namn skapar intresse för en tillställning som jag personligen inte kunde bry mig mindre om, men att tro att han skulle kunna rädda hela nobelmiddagen är väl något löjeväckande.

Intressant är också att Andersson drar upp hur folk inte minns vinnarna idag i jämförelse med Einstein, Marie Currie, Röntgen och så vidare. Jag håller med, jag är glad om jag minns vinnarna efter att jag läst namnen på text-TV efter att pristagarna annonserats. Men likväl så gjorde nyss nämnda vetenskapsikoner revolutionerande upptäckter, vilket Bob Dylan trots allt inte gjort på 40 år. Nobelpriset är ingen grammisgala där rockjournalisterna ska kunna dräggla över att sina favoritartister ska få bli uppmärksammade igen. Så om idén med att Dylan skulle få litteraturpriset var uppmärksamhet till nobelfestligheterna så har man snubblat på mållinjen.

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage