Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kalle Anka på julafton - både märkligt och normalt | Vädret engagerar och upprör... »

Tankar till bortglömda musiker som lämnat oss
Stafrin | 31 December, 2016 13:00
2016 har ju varit något av ett manfall vad gäller artister som har dött. Det har väl mer eller mindre satts ett nytt rekord vad gäller kända personer som under ett och samma år lämnat jordelivet. Vissa har ju fått stor uppmärksamhet av medierna, också på mina sidor, främst då min andra blogg om skivor, Stafrins Skivguide. David Bowie, Prince och nu nyligen George Michael är väl rätt kända exempel. Legender som vågade gå sin egen väg och samtidigt gjorde musik som var genialisk.

Många har debatterat om vad det beror på att så många dött just 2016 och just det lämnar jag där hän. Men man ska också komma ihåg att det är många artister som också haft ett gediget långt liv av missbruk av diverse droger, äldre människor som varit väldigt sjuka eller sen tidigare haft kända sjukldomsfall. Det är inte direkt artister av idag, som Justin Bieber, Taylor Swift eller Justin Timberlake, som strukit med.

Det som snarare gör detta till tragiskt hos många är att det är många artister som funnits där alltid, som gjort några av musikvärldens idag mest legendariska verk och som varit ett alternativ för många av oss som inte bryr sig längre om musiken på hitlistorna. Och framför allt, artister som varit en del av vår generations barndom och/eller uppväxt. Bevis på att musikvärlden är kanske något av de hårdaste av branscher.

Som sagt så har många nämnts om och om och om igen i medierna så låt mig hylla några artister som gått bort i år som passerat väldigt obemärkt förbi i den svenska pressen, men som i mitt tycke förtjänas att nämnas, eftersom de också gjort mycket bra för musiken.
- Colonnel Abrahams, hade några riktigt lysande soulhits i mitten av 80-talet.
- Mose Allison, en originell och riktigt skön jazzpianist och sångare.
- Kay Starr, sångerska från storbandseran på 30-40-talet som hamnade i skuggan av de stora.
- Billy Paul, legendarisk och skön soulstjärna, känd för hiten "Me and Mrs Jones".
- Black, Colin Vearncombe, som hade flera sköna hits på 80-talet, bland annat "Wonderful life".
- Pete Burns, omskriven och legendarisk sångare i bandet Dead Or Alive, som hade flera discohits på 80-talet
- Carina Jarnaek, dansbands- och schlagersångerska som gjorde en riktigt bra melodifestivallåt 1990, "Varje natt".

Tack för det ni har gjort och vila i frid! Med dessa ord så ber jag att få önska alla läsare av denna blogg
ett gott nytt år!

/JS16

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage