Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Komiskt dubbeltydiga Youtube | Black version, same president »

Märkliga ordval som flyger i munnen...
Stafrin | 25 Januari, 2017 19:21
I vår serie ordspråk som för mig känns väldigt märkliga och ologiska; jag hörde nyligen detta, och det var inte i kungens jultal:
"Det kommer inga stekta sparvar och flyger i munnen på en..."

Vad är detta för uttryck?! Ordspråket handlar om att man får ingenting gratis om man inte jobbar för det, ok, jag förstår det. Men exakt VEM vill ha stekta sparvar rakt in i truten (ofrivilligt skämt) på en, hur lat man än är? Hela ordspråket verkar väldigt osmakligt och bisarrt och får mig att fundera på om inte det snarare vore något sorts straff istället för den som är för lat och vill ha allt serverat på ett fat.

/JS17

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage