Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Black version, same president | Owe Thörnqvist - festivalens bästa hopp »

"Tunnelbanan" - komiskt och intressant...
Stafrin | 16 Februari, 2017 09:03
Jag har ett nytt favoritprogram, och det är både intressant och en aning komisk. Egentligen är det en sensation, eftersom jag i praktiken bara följt två program på TV, "På spåret" och "Veckans brott". Jag som var en TV-nörd som ung...

Men nu följer jag också Kanal 5s "Tunnelbanan", om hur säkerhetsvakter jobbar i Stockholms tunnelbana och runt däromkring. Jag kan hålla med om att vakterna ibland använder överdrivet hårda metoder, men samtidigt är det spännande att följa deras vardag. Samtidigt är det väl Stockholms-nörden i mig som vaknar när man får se tunnebanor, rulltrappor och bilder från huvudstaden.

Men samtidigt är det också i viss mån komiskt. Jag förstår att folk som hamnat i trubbel inte vill visa sina ansikten framför kameran, även om det är alltid lika överraskande kul när någon i närheten vågar. Men ibland kan det bara bli komiskt mycket. Som när det är ett gängbråk utbryter och vakterna försöker frenetiskt stoppa det och det enda man ser är en sorts Lützendimma i TV-rutan av människor samt ett par vakter som viftar och skriker.
Eller när kanalen har förvrängt folks röster. Ibland så kan man undra om man ser på en liveversion av "Transformers". Blurrigt ansikte och en robotröst som man bara väntar ska säga:
"I'm loyal to the autobots and Optimus Prime!"

Man kan säga vad man vill om "Tunnelbanan" och Kanal 5, men för mig är det faktiskt ett underhållande program. Jag borde inte tycka det, men jag har svårt att låta bli det. Och om man jämför med kanalens andra genidrag genom åren, som "Ullared" eller "Böda camping", så framstår "Tunnelbanan" som oändligt mycket mer spännande.

/JS17

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage