Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Owe Thörnqvist - festivalens bästa hopp | Tillbakablick genom 10 år VII - Melodifestivalen och Loreen »

Fikabordet ger hopp i dramatiken
Stafrin | 01 Mars, 2017 19:53
Som de flesta förstått är jag intresserad av media och hur man rapporterar olika saker och det är möjligt att jag är lite miljöskadad, men ibland ser man det tragikomiska i olika mediasaker. Mitt i all dramatik kring upptäckten av ett bombliknande föremål under en balkong i ett bostadsområde i Sundsvall så kan jag inte annat än le åt en artikel kring detta som kändes så underbart äktsvensk på nåt vis.

Givetvis upptar 99,9 % av artikeln av det dramatiska och viktiga: Det är spännande, det är en misstänkt bomb i ett bostadsområde! I Sverige! I Sundsvall! Det sker inte ofta i Norrland och det är dramatiskt. Men sist av allt så klämmer man in en liten gnutta hopp, i form av en bild på ett fikabord i en av samlingslokalerna i närheten och bildtexten:
"De evakuerade fick fika under tiden!"
Det är underbart, snacka om att tvärt försöka sprida lite solsken mitt i all uppbyggda text som ska skildra ett drama i verkligheten så hemskt som möjligt. Och det gör man med det kanske svenskaste vi har i landet: Fikabordet!

För de som bor i huset så kanske man kunde bry sig noll om den bilden till artikeln, men för många andra i stan som läser det så kan det kanske ses som en trevlig hoppingivande sak.

/JS17

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage