Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Internationell festivaljury är tävlingens frukt! | Gösta Ekman - en svensk humorklassiker är borta! »

Hur tänkte dom här? Del 1 - Vykort med älgbajs
Stafrin | 22 Mars, 2017 15:11
Jag tänkte införa ett helt nytt moment i denna blogg som kommer att poppa upp då och då. Som många av er vet så är jag barnsligt förtjust i saker som inte är tänkt att vara roliga, men som blivit det bara för att det är så märkligt och dumt gjort och uttänkt. Uttrycket "Hur tänkte dom här?" använder jag ofta och är väl huvudtaletsättet för dessa typer av saker. Människans sinne för idéer och skapandeförmåga är stort och ibland går det lite överstyr, inte minst när man ska försöka blanda in kommersialism i det hela.

Här tänkte jag visa upp en del av såna saker som jag ser och hittar på second hand-affärer eller annat där jag går.Det kan vara konstiga kort, märkliga böcker, souvenirer och prylar som är märkligt gjorda eller annat jag ser i samma stil. Dock inte skivor eller skivomslag, för jag skriver om dessa i min skivblogg. Förhoppningsvis kommer det också att därmed bli mer bilder på bloggen också.

Nu vet jag också att det som jag tycker är märkligt och dumt kanske inte är märkligt och dumt för andra och ni läsare är förstås välkomna med kommentarer om ni hittar något som ni kan upplysa mig om vad gäller valda föremål. Detta är inte på något sätt menat att vara elak utan bara roa.


Här är typexempel nummer 1. Företaget "Flygande Huset Konst & Böcker" ville skapa ett äktsvenskt vykort för den internationella marknaden. Vad är det svenskaste man kan hitta i naturen? Älgen såklart! Därför så knäpper man en bild på en vanlig älg, inget konstigt med det.
MEN tänker någon, vore det inte häftigt om man bifogade något med kortet också? Lite älgbajs kanske, som man lägger in i en sorts försluten plastkåpa på kortet? Alltså har någon fått det tacksamma uppdraget att gå ut i naturen och leta bland älgspillningar för att hitta lämpligt stora exemplar som får plats i dessa kåpor för att bifoga ett vykort som man ska skicka till någon vän. Frågan är bara, VEM skickar ett vykort på en eventuell semester med älgbajs på? Finns det fler djur med liknande innehåll. Man får i alla fall hoppas att "Flygande Huset Konst & Böcker" inte fick någon idé att skapa kort med människor också...

/JS17

Intressant?


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage