Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skivorna som kom igen... | Hur tänkte dom här? Del 3 - DVD om Andalusien »

Då ledsnade chauffören...
Stafrin | 01 Maj, 2017 16:33
Åkte buss idag och såg ett underbart bevis på initiativförmåga långt över det normala för sitt yrke. Jag och ett antal resenärer till väntade nere vid Navet på buss 4 mot Granloholm, som dock inte verkade komma. En äldre kvinna var mindre glad och pratade med oss alla om vad hon tyckte om det. En busschaufför, en välbekant i stan med längre vitt hår och vitt skägg, som skulle byta av stod och väntade och fick säga åt den gamla damen att han inte visste när den skulle komma, men att bussen skulle gå omedelbart när den kommit och lastat på passagerare.
Men inget hände och när den vithårige skäggige chauffören också gått sin väg så började flera av oss misströsta. Bussen kommer nog inte utan det skulle bli att vänta en halvtimme till. Nobina i ett nötskal, tänkte vi! Och jag visste att om jag går därifrån så nog kan jag ge mig fasen på att bussen i så fall just DÅ skulle komma!

Men busschauffören som gått sin väg hade också ledsnat och helt enkelt hämtat sig en egen buss på eget bevåg och kom nu in på hållplatsen och hämtade upp oss. Jag tror aldrig jag sett ett sånt skönt initiativtagande från någon busschaufför i denna stad. Jag sa åt honom skrattandes:
"Ska man ha någonting gjort så får man göra det själv, eller hur?"
Det stärktes av chaufförens surt muttrande om att det inte går att få tag på någon ansvarig på helgerna när något blir fel och att Nobina var ett uselt bolag. Hatten av och heder åt denne chaufför som tänkte på kunderna och gjorde mer än normalt för att ge service!

/JS17

Intressant?
 #
User Comments
Nobina [Reply]
Mats D | 02 Maj, 2017 23:21

Skön historia.
Har haft förmånen att åka SL linje 1 blå bussarna Essingen - Frihamnen. Kan då säga att det är något bättre komfort och kvalitet på Nobina bussarna än SL. SL skakar, gnisslar, stötdämparna slår igenom i minsta gupp.
Men visst kan vi önska mera av bussbolagen. Det är väl därför det är svårt att få över mig som bilåkare till bussåkare...
Ha det artut

(no subject) [Reply]
Stafrin | 16 Maj, 2017 12:54

Hej Mats,
nu åker jag knappt buss när jag är i Stockholm utan oftast t-bana. Men Stockholmsbussarna ser inte mycket ut för världen, men de går i stället långt oftare. :)

/JörgenS

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage