Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Då ledsnade chauffören... | Fantastiska Sverige-väder! »

Hur tänkte dom här? Del 3 - DVD om Andalusien
Stafrin | 09 Maj, 2017 19:46
En vanlig turist-DVD om Andalusien i Spanien kom in på jobbet idag. Inget ovanligt med själva filmen gissar jag. Den ser ut som en vanlig trevlig resefilm med det som man förknippar med Spanien, tjurfäktning, flamenco och så vidare...

DVD om Andalusien

... om det inte vore för en sak, baksidan. En baksidestext på en film ska ju sammanfatta filmen, eventuell handling, kanske lite om skådespelarna eller regissören eller annat som ska sälja DVDn till en förhoppningsfull köpare.

DVD om Andalusien2

Frågan är om man blir jättesugen att köpa en film där ett klantarsle på filmbolaget sovit sig igenom grammatiken på skollektionerna. Bland det första jag i alla fall fick lära mig var att man bör ha mellanrum mellan ord så att meningen blir begriplig och läsbar. Tittar man på baksidestexten här, oavsett språk märk väl, så lär ett rättstavningsprogram på Word få error av sorg vid åsynen av den horribla text där man pressat ihop allt till en helt oläslig gröt. Inte ett mellanslag så långt ögat når! Finska har nog aldrig sett mer obegripligt ut ur en svensks ögon. Hur detta var tänkt lär vi nog aldrig får reda på, men man kanske ska köpa DVDn ändå, för vem vet, kanske uppläsaren på filmen pratar lika fort... eller själva filmen kanske går så fort.
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage