Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Fantastiska Sverige-väder! | Dina realityfavoriter - nu närmast kroppen »

Hur tänkte dom här? Del 4 - 1- och 2-kronorsmynt
Stafrin | 31 Maj, 2017 13:09
Den här serien kommer normalt att främst innehålla saker som är lite komiska, kultaktiga och som inte syns så ofta ute i samhället. Men här tänkte jag göra ett undantag och visa på något som är/kommer att bli väldigt vanlig där jag undrar: Exakt hur tänkte dom här?! För inte allt för länge sen meddelas det att vi skulle få nya pengar. Bara det är intressant, det tjatas och tjatas i all evighet om att pengar är överflödigt, alla betalar med kort och och swich och det firar man med att släppa nya pengar, som bland annat innehåller sedelbilder på några av Hänt I Veckans vanligaste personligheter för ca 50 år sen.

Sedlarna har folk börjat vänja sig vid numera, även om man ibland hör ord som "monopolpengar". Däremot så gäller detta mynten och här undrar jag alltså: Hur tänkte dom här?! Vi har fått en ny enkrona och en ny tvåkrona, båda kopparfärgade, och av någon anledning så har man fått suttit på riksbanken och pratat och tänkt:
"Jaaa, vi gör dom så lika som möjligt, så knappt någon kan se skillnad på dom bägge!!!"Jag jobbar med jämna mellanrum i kassan på jobbet och jag har ALDRIG, sen de första exemplaren av de nya 1- och 2-kronorna kom in, hört någon säga något positivt om dom, utan undantag! Snarare så står kunderna och vrider och vänder på mynten för att se vilken som är vad, åtföljt av något mutter om hur "omöjligt det är att skilja på dom"! Jag är väl medveten att inom ett par år så sitter vi och är vana vid det, alternativ allt mer övergår till kort för att slippa dessa fåniga tvillingmynt, men till dess så lär man få stoppa tillbaka fellagda mynt i rätt fack i kassan och nicka instämmandes till varje kund som säger:
"Gud, vad jag hatar dom nya mynten! Man ser ju inte skillnaden på dom!"
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage